Κοινωνικό Εργαστήριο Hackademy του ΕΑΠ

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Κοινωνικό Εργαστήριο Hackademy του ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η ομάδα DAISSy (http://daissy.eap.gr/ ) προσκαλούν νέους ηλικίας από 16-29 ετών, να συμμετάσχουν στο 1ο Κοινωνικό Εργαστήριο Hackademy.

Το Κοινωνικό Εργαστήριο είναι μία συναρπαστική online εμπειρία μάθησης και δημιουργίας όπου νέοι από όλη την Ελλάδα μπορούν να λάβουν δωρεάν μέρος σε κάποια (ή σε όλα) από τα 3 μαθήματα του Εργαστηρίου. Με το τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν, στον 3-ήμερο  Κοινωνικό Hackathon του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που θα οργανωθεί το καλοκαίρι του 2021. Εκεί, θα συμμετάσχουν με άλλες ομάδες για να συνδημιουργήσουν ψηφιακές λύσεις πάνω σε προβλήματα που αφορούν τους 17 στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Τα 3 online μαθήματα που παρέχονται είναι: 

  • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ (WEB DESIGN) – 40 ώρες
  • ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ (GRAPHICS) – 20 ώρες
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ (MOBILE APPs) – 40 ώρες

Το σύνολο των μαθημάτων και η συμμετοχή στο Hackathon του ΕΑΠ προσφέρονται δωρεάν και δεν υπάρχει κανένα κόστος ή άλλη υποχρέωση για τους συμμετέχοντες.

Θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης και Οpen Βadges για την επιτυχημένη συμμετοχή στα μαθήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμέτοχης στα μαθήματα, on-line, έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2021 εδώ: https://forms.gle/DKqhJDCwGZnsfCYa8.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο Hackademy μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://socialhackademy.eu/wp-content/uploads/2021/02/hackAD-Call4Participants-GR.pdf

Το εργαστήριο, πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου Social Hackademy (https://socialhackademy.eu/el/ ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Project No: 612128-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA3-IPI-SOC-IN).